onsdag 1 december 2010

Luang Prabang

Det var inte så kul att gå upp i måndags, dagen efter tubingen, klockan 8 för att sitta på en buss i 7 timmar till Luang Prabang. Vi hade både riktigt ont i kroppen efter tubingen och våra extremt hårda sängar så man kunde inte sitta bra på något sätt och därför kunde man verkligen inte somna på bussen som vi hade hoppats på. När vi kom till Luang Prabang så gjorde vi inte så mycket eftersom det redan var kväll, vi letade upp ett bra Guesthouse med WiFi (ett måste!) sen gick vi en runda i den lilla mysiga byn och åt lite middag. Vi träffade GAP gruppen som hade sin sista kväll här och pratade lite med dem.
Igår gick vi också upp väldigt tidigt och åkte ut i regnskogen och red på elefant, vilket var en väldigt fräck upplevelse. Vi red en runda i regnskogen i ca en timme, även om det var väldigt vackert där och det var en speciell känsla att sitta på detta enorma djur så var det lite obehagligt innan man vande sig. Dessutom var vår elefant rädd för motorcyklar och bilar så dom två gånger vi korsade en väg och där kom en bil eller en motorcykel så började vår elefant springa skit fort! Skit läskigt! :P
Idag tog vi lite sov morgon och efter vi ätit frukost/brunch så åkte vi tuk tuk till Kuangsii Waterfall, sem var något av det vackraste jag sett! Det var många små vattenfall med "pooler" av blått vatten där man kunde bada och ett jätte stort vattenfall som var helt fantastiskt, eller ja alla vattenfallen hörde ju samman. Vi gick först och kollade och tog foto på vattenfallet sen badade vi, men det var svin kallt så vi badade inte så länge. Vid vattenfallet så fanns där ett björncenter där man räddade björnar från jägare så där var en massa söta björnar :)
Nu är det tyvärr vår sista kväll i Laos, imorgon flyger vi till Thailand för tre veckors semester ;) Vi älskar Laos och är sjukt glada att vi bestämde oss för att åka hit, vi önskar bara att vi hade haft mer tid här!
/E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar